2021-06-17 17:14:17• hírek • Bede Emőke

Pénzhamisítókra csaptak le Szatmárnémetiben – Helyszíni képek

A Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) ügyészei és a szatmári rendőrök a csütörtöki nap folyamán mintegy 20 házkutatást tartottak Kolozs, Szilágy és Szatmár megye területén. A rajtaütés célja egy olyan bűnszervezet felszámolása volt, mely pénzhamisításra és ezek forgalomba helyezésére specializálódott.

A nyomozás első szakaszában megállapítást nyert, hogy 2021. május 1-én, Szatmárnémetiben létrejött egy bűnszervezet, mely hamis 100 lejesek gyártásába kezdett. A csoport megközelítőleg 800 ezer lejnyi hamis bankjegyet állított elő, melyek egy részét közvetlenül, azaz fizetés révén helyezték forgalomba, egy másik részét pedig különféle személyeknek egy bizonyos összeg fejében eladták.


A 100 lejesek olyan műanyagból készültek, melyek az eredeti bankjegyek anyagához nagymértékben hasonlítottak, a nyomtatás során használt tinták és festékek pedig szinte azonosak is voltak az eredetivel. Mi több, a hamisítók a bankjegyre jellemző egyedi mikroperforációkat is szinte tökéletesen reprodukálták, az eltérést csak egy speciális eszköz által lehetett észrevenni.


A házkutatások során különféle pénzösszegeket, mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, pendrive-okat, nyomtatókat, GPS-készülékeket, 13.960 szál cigarettát, 10 ecstasy tablettát, 3 adagnyi fehér színű, por állagú anyagot, valamint egy pisztoly foglaltak le, a DIICOT szatmári székhelyére pedig 9 főt kísértek be kihallgatás céljából. Jelen pillanatig csupán egy 42 éves, zilahi férfit vettek őrizetbe 24 órára, őt bűnszervezethez való csatlkozással és hamis pénzjegy forgalomba hozásával gyanúsítják.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: